Slay The Spire, Başına Oturduğunuzda Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlayamayacaksınız

Kart oyunlarını olan sevdam Küçüklüğümden beri var olan bir şey Windows XP nin popüler olduğu zamanlarda bile kuzenlerimle Yu-Gi-Oh! oynardık . Ama Slay The Spire oyun içerisinde yaptığı şey çok farklı bağımlılık yapıcı türden. Bir rol yapma oyunu ile bir kart oyunu birbirine bu kadar iyi adapteetmek çok başarılı bir şey daha önce kart oyunu ile aksiyon oyunlarını birbirine adapte eden oyunlar görmüştük örnek vermek gerekirse Hand Of Fate.

The Watcher
İnsanların Rol yapma oyunlarında istekleri şey aslında kendi kararlarını verebilmek Peki fantastik bir kart oyununda neler isteyebilirler bir class içerisinde farklı farklı buildler deneyip sürekli tekrara girmemesi olabilir. Şimdi oyunumuza geri dönüyoruz oyunumuzda Bizden bir sınıf seçmemizi istiyor. Eğer oyunu ilk defa oynuyorsanız mecburen Savaşçı ile başlamak zorundasınız. Savaşçı ile belli bir noktaya geldiğinizde Rouge sınıfı, Rouge ile de belli bir noktaya geldiğinizde büyücü açılıyor. Bundan sonra ise yaptığınız bir skora bağlı olarak oyuna son olarak ekledikleri sürpriz bir karakter daha açılıyor.Sınıf  seçiminizi tamamladıktan sonra bize bir harita sunuluyor Bu haritada da farklı yollar var ve istediğiniz yoldan kendi kararlarımız doğrultusunda ilerleyebiliyoruz. İstersek canavarlar savaşıp ilerleyebiliriz istersek soru işaretlerinin olduğu yoldan gidip karşımıza neyin çıkacağını bilmeden ilerleyebiliriz.

Oyun İçerisinde Oluşturulmuş Bir Harita Örneği

Oynamaya başladığınızda elimizde belli bir sayıda kart oluyor bu kartlar başlangıç kartları ve içlerinde çok fazla seçenek yok genel olarak  saldırı ve savunma kartları ve seçtiğiniz sınıfa uygun birkaç özel kart. Haritadaki canavarları yendiğinizde size belirli bir sayıda gold ve bir kart veriyor verdiği kart tamamen rastgele değil önünüze gelen 3 karttan bir tanesini seçiyorsunuz. Haritadaki Soru işaretlerinin olduğu yere geldiğinizde karşınızda sadece canavarlar çıkmıyor karşınıza Hikaye türü mini oyunlar çıkabiliyor Mesela bir soru işaretli yoldan gittiğinizde karşınıza ses çıkıyor ve sandığın Lanetli olduğu söyleniyor. Eğer sandığı açarsanız lanet karşılığında benzersiz bir Relic elde edebilirsiniz. Relicler ne işe yarıyor derseniz relicler aslında oyun boyunca sizin yanınızda olan ve oyunu oynamanızı kolaylaştıran ve karakterinize değişik özellikler kazandıran itemler. Güçlü bir relicelde ettiğinizde oyunun başlangıcında daha fazla kart çekebilir veya oyun başında block kartı oynamadan belirli bir block kartı elde edebilirsiniz.


Oyun İçerisinde Bulunan Reliclerin Bir Kısmı


Oyunda mini bosslar'da var bunlar oyun içerisinde elite diye geçiyor. Bunlar ile karşılamak zorunda kaldıysanız ve ya kendi isteğiniz karşılaştıysanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü size çok fazla vurabilirler ve sağlınız eksilebilir hatta ölebilirsiniz.Haritada ilerlerken yorulduysanız dinlenme bölgeleride mevcut, bunlar kamp ateşi şeklinde resmediliyor ve üzerine geldiğinizde isterseniz dinlenip eksilen canınızı tamamlayabilir veya canınız zaten yüksek ise elinizde var olan bir kartı güçlendirebilirsiniz. Harita kısmında bahsetmediğiniz son bir şey kaldı satıcılar.. Satıcı noktalarına geldiğinizde elinizde bir miktar goldunuz kaldıysa buralardan kart,pot,relic alabilir veya destenizde istemediğiniz bir kartı gold karşılığı ile kaldırabilirsiniz. Satıcının sizi karşılarken saç tıraşını beğendim diye iltifatını da unutmamak gerek.



bookofstabbing
Oyun İçerisin'de Mini Boss

Oyun toplamda 3 bölümden oluşuyor her bölümün sonunda bir oyun sonu bossu 

sizi bekliyor ve bu bosslları geçmesi gerçekten çok güç oyunun içerisinde elde ettiğiniz kartlar
 ile bir build tutturamazsanız kaybetmeniz doğal. Bir sınıf ile son boss'a kadar gelip son boss’u 
kesseniz dahi bitmiyor oyun, 3 karakterle oyunu tamamladığınız takdirde ancak ana boss ile 
savaşabiliyorsunuz. Yazımızı burada tamamlıyorum sizlerden gelen geri dönüşler çok önemli 
lütfen yorum yapmayı unutmayın.

Share on Google Plus

About Gronel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment